:P
:P
:P
:P
:P
:P
:P
 
 

FORUM DISKUSIJA

 

 

 

Memorijalni Kup "POTPUKOVNIK GORAN OSTOJIĆ"


Goran Ostojić, potpukovnik 63. padobranske brigade Vojske Srbije i Crne Gore, jedan od najmladjih oficira Vojske Srbije i Crne Gore, podstican osećanjem oficirske dužnosti i časti, svoju mladost, visoko znanje, hrabrost i snagu ličnog primera podredio je Otadžbini, Vojskci Srbije i Crne Gore i svojoj 63. padobranskoj brigadi sve do herojske pogibije na braniku Otadžbine, jula 1998. godine.


Bio je najmladji padobranac i sportski pilot prehodne Jugoslavije, kao i zaljubljenik karate sporta i sportova koji zahtevaju hrabrost i spremnost da se prihvati izazov. Spojio je kod sebe vojničku veštinu i plemenitu veštinu sporta. Za zasluge u miru i odbrani Otadžbine dobio je mnoga priznanja kao i orden za hrabrost. Jedna škola u Jagodini kao i više sportskih klubova i sekcija u Srbiji dobili su njegovo ime

.
Memorijalni kup je postao tradicija u viteškom nadmetanju sportista. Uključeni su svi uzrasti sportista sa takmičarskim propozicijama u oblasti krosa, karatea, izvidjačkog višeboja, streljaštva, džudoa, padobranstva i akrobatskog avio leta.
Kup predstavlja najveću sportsku manifestaciju u ovom delu Srbije, a padobransko takmičenje u Srbiji i Crnoj Gori sa učešćem ekipa iz Srbije sa korajinama, bivših republika i susednih država.


Pootpukovnik Goran Ostojić, čije ime nosi memorijalni kup, nema sumnje, postao je legenda za života, zbog čega pobudjuje veliko interesovanje javnosti i kontinuitet samovnosti učesnika sportova, sportista, Vojske Srbije i Crne Gore, gradjanstva i sredstava informisanja.


Nadamo da ćete pomoći održavanje ove manifestacije sa težnjom da se svetli likovi naše istorije zadrže u sećanju generacija koje dolaze. Ujedno Vas i pozivamo da Vašim prisustvom uveličate ovaj patriotski i kulturno-sportski dogadjaj.


S poštovanjem


Predsednik organizacionog odbora
Čedomir Vučićević

Slike i Snimci sa Memorijala 2007 godine

Slike i Snimici sa Memorijala 2008 godine

Slike i Snimici sa Memorijala 2009 godine

Slike i Snimici sa MotoFesta 2010 godine

 


© Agencija Autentik                    Ukupno 3455     Danas   1     Juče   4